Южнокорейски учени създадоха електронно мастило за татуировки. Сребристи пеперуди или други

...
Южнокорейски учени създадоха електронно мастило за татуировки. Сребристи пеперуди или други
Коментари Харесай

Създадоха електронно мастило за татуировки, с приложение в медицината

Южнокорейски учени създадоха електронно мастило за татуировки. Сребристи пеперуди или други дизайни, изрисувани върху кожата с мастилото, направено от течен метал и въглеродни влакна, могат да оказват помощ за проследяване на жизненоважни индикатори и функционалности, касаещи човешкото здраве.

Технологията към момента е в ранните си етапи на тестване, само че екип от учени от Корейския институт за науки и технологии се надява, че един ден технологията може да предложи персонализиран и непоказен метод лекарите да следят здравословното положение на пациентите си, разказва NOVA.

Мастилото работи дейно, като създава електрическа верига върху кожата. Може да бъде обвързвано с устройства за наблюдаване на сърдечната активност, сензори, които проучват потта, както и да работи като радиатор за физиотерапевтични цели.

За да създадат мастилото, откривателите са употребявали течни железни частици въз основата на галий - мек, сребрист метал, употребен също и в полупроводници или в термометри като нетоксична опция на живака. Декорираните с платина въглеродни влакна оказват помощ за проводимостта на електричеството, като  обезпечават и издръжливост.

Учените са безапелационни, че мастилото е биосъвместимо, което значи, че не поврежда тъкани.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР